Wat is FLOW?

Genieten van de uitdaging. Ontspannen, maar toch resultaatgericht handelen, dat is FLOW.

Concentratie is vereist, omdat er geen sprake is van een kat in het bakkie. Je moet alles geven, overtuigd zijn van je kunnen en zelfbewustzijn laten varen. Dan en dan alleen kan je  FLOW ervaren.

Het levert een gelukzalig gevoel op. Tijdsbesef vervaagt. Een uur lijkt een minuut te duren. Je kunt er geen genoeg van krijgen. Dus hunker je naar meer. Doe je het vaker. En wordt jij beter in FLOW.

Geen hokus-pokus, maar hardcore wetenschap, dat is FLOW. De professor die in de jaren ’70 aan de wieg stond van dit concept heeft een onuitspreekbare naam. Mihaly Csikzentmihalyi.

 

Hoe zit het met de toepassing van FLOW op het werk?

Gedreven professionals zijn geen topsporters. Maar beide groepen willen het beste van het beste.

FLOW onderzoek verschaft inzicht in de ideale omstandigheden waaronder topprestaties geleverd kunnen worden. Randvoorwaarden die naar jouw werk(vloer) vertaald kunnen worden.

FLOW op de werkvloer begint met leiderschap in FLOW. De keuze van (een) besluitvormer(s) in de organisatie om waarde te hechten aan ontspannen, maar resultaatgericht werken.

FLOW in sport is een praktische manier om professionals bloot te stellen aan de ervaring. Een ervaring waar ze naar terug zullen verlangen en die ze inspireert om in FLOW te werken en leven.

 

Brengt FLOW economische voordelen met zich mee?

FLOW op het werk is economisch voordelig. Goed voor uw resultaat en voor onze maatschappij.

De impact van FLOW op het werk is ongekend. Afname van Ziekteverzuim met circa 80% en toename van productiviteit met circa 90% is het hoogste effect dat wij hebben gemeten bij burn-out.

Een medewerker met burn-out resulteerde in 2016 gemiddeld in 242 dagen verzuim. Onderaan de streep een kostenpost van circa €80.000 tot €145.000 (uitgaande van €275,- loonkosten p.d. en factor 2,2 voor verzuimkosten).

De FLOW impact kan dus resulteren in een economisch voordeel van circa €64.000 tot €116.000 per jaar per werknemer.

 

Waarom Leadership in FLOW?

Doen ziet, doet volgen. En niet geheel onbelangrijk ervaring is de beste leermeester!

Leiders die ontspannen, maar toch resultaatgericht (leren te) werken verlangen van hun mensen hetzelfde. Dit is onze overtuiging.

 

Foto©Laila Cohen