“Use your life to serve the world and you will find that it also serves you.” – Oprah Winfrey

Harufa Sprang-Purperhart is de dochter van een NIP-psycholoog en van een moeder uit een Twents ondernemers-familie. Naar eigen zeggen dankt zij hieraan haar hoge mate van zelfinzicht, handelsgeest en pragmatiek. Ontspannen, maar toch resultaatgericht handelen (FLOW) is voor haar een tweede natuur.

Toen Harufa in 2003 aanving met de Bachelor Psychologie wist ze al het nodige over FLOW. Haar vader gaf haar in de jonge jaren al tuinierend lezingen over motivatie, concentratie en zelfvertrouwen. Toch is ook Harufa niet gevrijwaard geweest van het nodige vallen en opstaan. Haar eigen overtuiging is dat je nog zo veel kunt weten, maar dat echte wijsheid voortkomt uit de evaluatie van ervaringen.

Met Djilani waagde zij in 2007 een sprong in het diepe. Op de FLOW begonnen zij als zelfstandigen en hadden drie jaar later een vast team van vier en een omvangrijk flexteam. Het concept: regelmatig opwekken van FLOW en zelfrapportage (op kosten van werkgevers) zou resulteren in minder ziekteverzuim, grotere werklust en meer levenslust. Een win-win voor werkgevers en werknemers. Kortom, een propositie waar niemand nee tegen kon zeggen. Behalve als er een economische crisis uitbreekt.

Nu is het 2017 en Harufa is over haar intenties voor de komende tien jaar glashelder: zoveel mogelijk mensen laten inzien dat het mogelijk is ontspannen, maar toch resultaatgericht te handelen. Als je haar vraagt waarom, zegt Harufa ‘omdat ik hoop daarmee de wereld een klein beetje beter achter te laten voor al onze kinderen. Ontspannen, maatschappelijk betrokken én resultaatgerichte leiders. Daar teken ik voor. Dus LEADERSHIP IN FLOW it is!

 

In het kort:

MSc. i.o. Clinical Psychology

Prop. Communicatiewetenschap

Coach

Yoga

Spinning

Creative writer & illustrator